söndag 12 juni 2011

Så här ser en ny slipad Klippo Lownmaster golf ut
Efter att ha klippt med min Klippo Lawnmaster golf i nästan ett år var det dags att slipa den på Lundsbrunns golfklubb som har en egen ny och fin sliputrustning för cylinderklippare.  Under slipningen drivs cylindern framåt av en motor och här började första problemet. ”Vänstergängad” axel var dess utom av fingängad typ som gjorde den omöjlig att montera i slipmaskinen. Efter ett samtal till Klippo så kunde jag bara konstatera att de adaptrar som borde finnas att beställa till slipningen inte finns att köpa hos Klippo, så det blev ett besök till en mekaniskverkstad som handsvarvade två muttrar till mig så att det gick att slipa min Lawnmaster golf.

Resultat efter nyslipad cylinder kan du nu se här. Vass och rak som den borde varit från början. Mmm. Den var snarare oval enligt killen i verkstaden kast klippo! Kvalité var är den? Underkniven slipades in också och den var så tunn att den inte hade tillräcklig styvhet så den kunde inte slipas helt perfekt. Kvalité Klippo var är den? 

Kommer att kontakta Klippo och höra hur det kan vara så dålig kvalité på deras dyraste maskin… måndags exemplar igen?

1 kommentar:

  1. Håller med, kvalitén vid leverans på min Lawnmaster Golf var inte helt hundra trots att klipparen kostade över 20kkr
    Jag köpte min 2008 och lämnade den till lokala golfklubben inför säsongen 2011 för slipning. Den hade börjat klippa superdåligt, mer slita av gräset än klippa.
    När mekanikern kollat på den så dömde han direkt ut underkniven som var helt uppsliten. Inte undra på det så tunn som den var. Jag köpte en ny (för 1000kr) och den såg helt annorlunda ut, betydligt kraftigare. Undrar varför Klippo sätter dit sådan skit vid leveransen men efter slipning i finfin sliputrustning och ny underkniv var den bättre än ny.

    Den är fortfarande efter ytterligare två säsonger (använde inte den i fjol) ganska vass men har just beställt en kagge med slippasta för att prova att "back-lappa" den. Gör-det-själv filmer på Youtube visar ju på bra resultat när man kört en sådan vända så min ska få en omgång innan säsongen drar igång på allvar i år.

    SvaraRadera