torsdag 23 juni 2011

Installation av Husqvarna Automower 220AC


Installerade en Husqvaran Automover modell 220AC, i föräldrarnas trädgård i veckan. Ingen stor trädgård men med mycket planteringar och träd som ställer till det för en robotgräsklippare.  


Installation av begränsningskabeln gick fort ca två timmar så var tråden på plats. Vi valde att inte gräva ner den med en gång  för att  då kunna finjustera klippytan. Men självklart så är det att föredra om man vill ha en snygg installation och som inte ställer till det när man ska vertikalskära gräsmattan.


Allt på plats! Regnade gjorde det mest hela tiden men det hindrade inte Automower att klippa. Klipphöjden ställde jag in på 3 cm men kommer nog sänka den till 2 cm om någon vecka.


Läs manualen noggrant, finns en hel del som man måste ta sig igenom innan man börja att installera. Så här ställde vi in den: Trädgården är 500 m² kör tid 18:00 till 02:00 alla dagar utom Lördagar en zon 1  "gå åt Vänster 33 meter 33% av de gånger roboten lämnar landstationen" zonen är en small passage på framsidan. trägårds typ "komplex". Kommer noga att ändras på ett antal gånger innan man blir nöjd.

Du kan läsa mer om Automower 220AC på Husqvarnas hemsida: 

4 kommentarer:

 1. Låter super häftigt, kanske man ska prata med chefen om ett bra pris?

  Ha en trevlig midsommar
  Anna

  SvaraRadera
 2. Hej, är själv en stolt ägare till en 305a. Om det är möjligt, låt gräsen vila i 2 dagar så det hinner att resa sig ordentligt. Själv kör min hela kvällen och natten alla dagar utom onsdag och helgen. Är på gång och gräver med min kabel nu efter problem vid trimning!

  SvaraRadera
 3. Japp, att gräva ner kabeln är att fördra och "vila" gräset någon dag är bra för att inte stressa gräsmattan. greenkeper brukar bulta greenerna en dag i veckan för att "vila" gräset. Skoj med lite respons. Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Du behöver inte köra alla dagar. 3 dagar bör räcka. Gräset kommer bara att lägga sig ner. Äger själv en 230 som går på en 2500kvm gräsmatta med mycket små gångar o passager. Den går 3 dagar i veckan o det ser ut som en golf green hemma. Bästa köp någonsin.

  SvaraRadera