måndag 11 april 2011

Stressa inte med gräsmattanOkej jag vet, mossa i gräsmattan och löv grenar som döljer det mesta som kan kallas för gräs.   Ta det lungt! Det är nu som det gäller att ha lite is i magen och inte böjar tokstäda gräsytorna med kratta. 
Gräset är mycket känsligt så här tidigt på gräsmattesäsongen. Grenar och högar med löv är okej men låt krattan stå kvar i några veckor tills gräset har sätt fart. 


Sätt dig i solen med en bra bok och en espresso och titta på grannar som irrar omkring i trädgården. Tips på en bra bok som jag kan rekommendera skriven av Lena Israelsson ”handbok för köksträdgården” hon har ett skönt sätt att förklara hur man ska göra utan att det blir allt för krångligt. Mycket bra idéer för den vetgirige.  I veckan kommer det att bli dax för den första given med gödning en säck Florovit står och väntar på några tillhörande regnskurar.  2011 kommer blir ett höjder år eller hur!!!

2 kommentarer:

  1. Tjena, kommer att följa din blogg i sommar, är själv en urbota gräsnörd och idag blev det dags för första given gräsgödsel. Lite Stroller Mossa närmast häcken sedan Weibulls på övriga delar av gräsmattan. Är avis på din lawnmaster måste jag säga, har en cylinder jag med men inte av den kalibern. :-/

    ha de!
    zeke

    SvaraRadera
  2. Cylinderklippare "rockar" lycka med gräsmattan i år.

    SvaraRadera