söndag 17 oktober 2010

Delar från en kvast buntband och lite tålamod

Har tidigare tagit upp en störig detalj på min Klippo Lawnmaster golf. Räfsan som ska resa grässtråna före klippning som inte går justera ner till önskad nivå. Men nu tror jag att jag har hittat en lösning som fungera riktigt bra. Med delar från en kvast, buntband och lite tålamod så blir räfsan riktigt bra. 

5 kommentarer:

 1. Jisses vilket jobb du lagt ner, men så bra att det fungerar. Än dröjer det länge innan det blir dags att klippa här men nu är det lits så man saknar det.

  God fortsättning
  Anna

  SvaraRadera
 2. Det där tipset ska jag testa på min med, Har med justerat och donat på min utan att någon gång lyckats få räfsan att nå marken. Min räfsa liknar dock inte din men riktigt men min är köpt 2006 och då satt räfsan över valsen framåt. Men de borde fungera att göra som du. Ska även försöka hitta någon som kan slipa till min cylinder, finns dock ingen golfklubb i närheten.

  SvaraRadera
 3. Att få ner räfsan ordentligt gör mycket för klippresultat. Gräset måste stå upp för att kunna klippas ordentligt.Lycka till,

  SvaraRadera
 4. Modifierad enligt ditt tips och faktiskt tycker jag nog att de gjorde nytta :). Nu har jag bara två problem kvar med gräsmattan. Fick ifjol in häxringar som är ett helvete att bli av med, har prövat Häxrings GTI och det hjälpte för stunden men de är tillbaka igen. Har du något bra tips mot dessa så tar jag tacksamt emot förslag på vad jag kan hitta på för att bli av med dem. Sedan är det Teveronickan som inte är lätt att bli av med heller. Den är ju lätt att riva upp men de är lite för mycket för att man ska kunna lägga ner den tiden och krypa runt hela gräsmattan på 1500m2 och dra upp :)

  Tack för en trevlig blogg som jag kollar in på lite då och då.
  /Martin

  SvaraRadera
 5. Brukar trycka ner kvaststråen en bit då och då så det tar bättre. Häxringar är har jag inte någon större erfarenhet av, men kolla http://sga.golf.se/extra/pod/ och "greenbladet" finns mycket matnyttig för "gräsnördar". Att gå på med vertikalskärare på problem områden skulle var mitt tipps. lycka till.

  SvaraRadera