måndag 14 juni 2010

förlångt gräs för handgräsklipparen


Känns som det var en evighet sedan jag klippte gräset men nu är det klart. Behöver jag tala om att det var långt! Viktigt är då att inte klippa för kort, anpassa klipphöjden så att det inte blir mer än en tredjedel av grässtråets höjd första gången, sedan klipp succesivt kortare ner till önskad nivå.

Använder gärna handklippare när det inte är för långt. Men idag blev det den åkbara trädgårdstraktorn som fick stå för grovjobbet och cylinderklipparen fick sköta finliret.

En enkel ” handjagare” är det perfekta träningsredskapet nu på sommaren och miljövänligt dessutom, möjligtvis går det åt några extra bullar efter utfört arbete men det har man gjort sig förtjänt av eller hur!

En sak när det gäller handgräsklippare, köp inte de billiga modellerna utom satsa exempelvis på en Jonsered LM 2040HF några futtiga hundralappar till så har du det bästa som finns på marknader enligt mig. Det behöver inte vara en Jonsered det funkar bra med en Partner eller Husqvarna det är nämligen samma klippare men handtaget är mycket bättre på Jonsereds modell.

1 kommentar:

  1. Conditioning in addition to exercising perform a very important part inside your health and wellness. Conditioning has become very well liked presently and you may observe persons by many taking walks regarding lifestyle getting on to their jogging sneakers in addition to going for a wander decrease this car park early on each day.Kyäni

    SvaraRadera